İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Kosova Haxhi Zeka Üniversitesi, hukuk alanındaki akademik ilişkileri geliştirmek ve uluslararası projelerde ortak çalışmalar yürütmek amacıyla Mutabakat Zaptı imzaladı. Ziyarette ticaret hukuku, Avrupa Birliği hukuku ve ortak proje fırsatları ele alındı.
İstanbul Ticaret Üniversitesinin uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Kosova Haxhi Zeka Üniversitesi Hukuk Fakültesi heyeti, üniversitemizi ziyaret etti. Sâdâbâd Kampüsü Sütlüce’de gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Kosova arasındaki tarihî ve kültürel bağlardan hareketle iki üniversite arasındaki akademik, bilimsel ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı. Programa İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Berk Ayvaz, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatör Yardımcısı Beyza Küçük, TTO Uzmanı Burak Keskin ve Uluslararası İş Birlikleri Sorumlusu Muhammed Furkan Çalışan katıldı. Haxhi Zeka Üniversitesi heyetinde ise Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Petrit Nimani, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mensur Morina, Prof. Dr. Artan Maloku ve Prof. Dr. Ibrahim Hoxha ile lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim gören 13 hukuk öğrencisi yer aldı.

ORTAK PROJELER GÜNDEME GELDİ
Karşılıklı kurumsal tanıtım sunumlarıyla başlayan toplantıda Haxhi Zeka Üniversitesinin akademik yapısı ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Kosovalı temsilciler, 2011 yılında kurulan ve beş fakülteyle eğitim faaliyetlerini sürdüren üniversitenin katılımcı yönetim anlayışını anlattı. Öğrenci meclislerinin karar alma süreçlerindeki rolüne ilişkin bilgi paylaşan heyet, İstanbul Ticaret Üniversitesi temsilcilerini Kosova’ya davet etti.

Görüşmelerde ticaret hukuku ve Avrupa Birliği hukuku alanlarında yürütülebilecek ortak akademik çalışmalar ele alındı. Kosovalı öğrencilerin iş gücüne katılımını destekleyecek çalışmalar ile akademisyen ve öğrencilere yönelik yeni iş birliği imkânları da ele alındı.

AB PROJELERİNDE ORTAKLIK FIRSATLARI ELE ALINDI
Toplantıda, Haxhi Zeka Üniversitesinin Avrupa Birliği projelerinde lider veya ortak kurumlarla çalışma beklentileri görüşüldü. İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin bilgi ve deneyiminden yararlanılarak iki üniversite arasında ortak projeler geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI
Ziyaret kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Haxhi Zeka Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Petrit Nimani, iki fakülte arasındaki akademik iş birliğinin geliştirilmesini amaçlayan Mutabakat Zaptı’nı imzaladı.
İmzalanan mutabakatla birlikte hukuk alanında ortak çalışmalar yürütülmesi, akademik ve bilimsel etkileşimin artırılması ve uluslararası projelerde iş birliği yapılması hedefleniyor.
