Çin’de başlayıp tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de etkili olan koronavirüs salgını, Kızılay’a yapılan kan bağışlarını da etkiledi. Kızılay, kan stoklarında sürekli bir düşüş olduğunu belirterek insanları kan bağışı yapmaya davet ediyor.
Kızılay’dan yapılan açıklamalarda tedavisinde düzenli olarak kan bileşeni kullanılan ihtiyaç sahipleri için kan bağışının önemli olduğu belirtiliyor. Açıklamada Koronavirüsün kan bağışı işlemi ile bulaşmadığı ifade edilerek Kızılay’ın diğer viral enfeksiyonlar da dahil olmak üzere bağışçılara hastalık bulaşına karşı tüm önlemlerin alındığının altı çiziliyor.
İstanbul Ticaret Üniversitesi olarak akademik kadromuz, idari personelimiz ve öğrencilerimizin Kızılay’ın çağrısına uyarak kan vermelerini bekliyor, sağlıklı günler diliyoruz.
Kızılay’ın kan merkezleri ve kan bağışı noktalarını kanver.org sitesinden öğrenebilirsiniz.