TR EN

Etkinlikler

Tarih:
Saat:
Yer:

Kitap Kritiği Atölyesi’nin İlk Konuğu Cihan Aktaş Oldu

Hikâyeci-Yazar Cihan Aktaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Kültür Müdürlüğü ve Kültür/Edebiyat Kulübü’nün organize ettiği Kitap Kritiği Atölyesi’nin ilk konuğu oldu.

Cihan Aktaş ile gerçekleştirilen sohbet,


2009

yılında okuyucuyla buluşan Kusursuz Piknik isimli hikâye kitabı çerçevesinde başladı. Sohbette ayrıca Cihan Aktaş’ın İran gezileri ve kitaplarından dizi senaryosu uyarlama konuları üzerinde duruldu. Üniversitemiz öğrencileri ile gerçekleştirdiği sohbette Cihan Aktaş,


2000

' li yıllara kadar yılda ortalama bir kitap yayınladığını,


2000

'den itibaren ise 4 yılda bir öykü kitabı yayınladığını dile getirdi.

“Bana Uzun Mektuplar Yaz” Romanı Filme Çekilebilir

Göçmen ve mülteci temalı hikâye kitabı hazırlığında olan Aktaş, “Hangi kitabınızın film olmasını isterdiniz?” sorusuna karşılık Bana Uzun Mektuplar Yaz romanının filme çekilebileceğini ifade etti. Bununla birlikte Aktaş, son dönemde edebiyat eserlerinin yoğun bir şekilde dizi film ve sinema filmi senaryolarında kullanıldığını ve bu uyarlamalarda da metne sadık kalma konusunda bir titizlik gösterilmediğine dikkat çekti.

Cihan Aktaş, Tahran’da bulunduğu zamanlarda parkları gezdiğini ve bunları fotoğraflayarak bir deneme kitabı yazmayı düşündüğünü söyledi. Bunun dışında İran yolculuklarını da kaleme almaya devam eden Aktaş, ilerde belki bu konu ile ilgili de roman yazabileceğini belirtti.

Yazmak için mimarlığı bıraktı

Hikâyelerindeki kadınların inatçı ve yalnızlığa itilmiş bir halde tasvir edildiği şeklinde yöneltilen eleştiriye Aktaş; “Dönemi yansıtan karakterleri çizmeye çalışıyorum,” şeklinde cevap verdi. Ayrıca kadının modern zamanlardaki konumuna dikkat çeken Aktaş, yazmak için mimarlığı bıraktığını ve bundan hiç pişmanlık duymadığını belirtti. 

DİĞER Etkinlikler

Farkındalık Empati Semineri
2 Kasım 2026 Orhun Seminerleri 3 – Akademik Deneyim Paylaşımları
26 Ekim 2026 Orhun Seminerleri 2 – Öğrenci Buluşmaları
22 Ekim 2026 Dijital Proje ve Şantiye Yönetimi
21 Ekim 2026 Değişim Programları Koordinatörlüğü Yeni Yüz Açılışı
19 Ekim 2026 Meme Sağlığı ve Meme Kanseri Farkındalığı Semineri
19 Ekim 2026 Medeni, Borçlar ve Ticaret Kanunları’nın Kabulü’nün 100. Yılında Uluslararası Türk-İsviçre Borçlar ve Şirketler Hukuku Kongresi
13 Ekim 2026 Erasmus Fest
13 Ekim 2026 Orhun Seminerleri 1 – Eğiticilerin Eğitimi
13 Ekim 2026 Erasmus+ Giden Öğrenci Oryantasyon Toplantısı 2026-2027 Bahar Dönemi
12 Ekim 2026
WhatsApp Memnuniyet Yönetim Sistemi