TR EN

Haberler

Öğrencilerimizin Joysper Robotu Projesi Teknofest’te Finalist Oldu!

Üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Eshagh Shahnavazi ve Abdullah Reşid’in kurucusu olduğu Joysper, otizmli çocukların eğitimine yönelik geliştirdikleri Joybot ile Teknofest 2024 Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması’nda finalist oldu. Yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çeken Joybot, otizmli çocukların eğitim deneyimini kişiselleştirip interaktif hale getirerek büyük bir başarıya imza attı.

Üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğrenim gören Eshagh Shahnavazi ve Abdullah Reşid’in kurucu ortaklığını yaptığı Joysper, otizmli çocuklara yönelik geliştirdikleri yenilikçi eğitim modeli Joybot ile dikkat çekmeye devam ediyor. Öğrencilerimiz, 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Teknofest 2024 Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması’nda finalist olmaya hak kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu önemli gelişme, Üniversitemizin öğrencilerinin teknoloji ve eğitim alanındaki yeteneklerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN YENİLİKÇİ EĞİTİM MODELİ

Otizmli çocukların eğitimine yeni bir soluk getiren Joybot, otizmli çocukların eğitim deneyimini kişiselleştirme ve etkileşim odaklı hale getiren bir eğitim teknolojisi girişimidir. Joybot, yapay zeka destekli akıllı kamerası ile çocuğun yüz ve göz hareketlerini analiz ederek dikkat ve duygusal durumunu takip eder. JoyApp ise özel eğitim materyalleri ve etkileşimli öğrenme deneyimleri sunarak eğitimi daha interaktif ve keyifli hale getirir.

JOYBOT VE JOYAPP ÖZELLİKLERİ

JoyBot, eğlenceli hareketleri ve dansları ile eğitimi daha interaktif ve keyifli hale getirirken, çocuklar sesli komutlar ile etkileşimde bulunarak öğrenme deneyimlerini daha etkileyici hale getiriliyor. JoyApp ise özel eğitim materyalleri ve etkileşimli öğrenme deneyimleri sunuyor.

NEDEN ROBOT TABANLI EĞİTİM?

Otizmli çocuklar, insanların verdiği tepkileri ve duyguları anlamakta zorluk çekerler. Robotlar, insana nazaran tahmin edilebilir ve tepkileri daha kolay anlaşılabilir olduğu için eğitimde daha etkili bir araç olabileceği düşünülüyor. Robotlar, otizmli çocuklar için insanlarla etkileşim ve iletişimde bir ara basamak görevi üstleniyor.

ULUSAL VE ULUSLARARASI BAŞARILAR

JoySper, bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası yarışmada önemli başarılar elde etti. Başarıları şöyle:

  • OpenCV Spatial AI Contest: Intel ve Microsoft sponsorluğunda Gelecek Vaat Eden 5 Projeden biri olarak seçildi ve en iyi 50 finalist arasına girdi.
  • Mıknatıs İstanbul Girişimcilik Yarışması: Top 20 Girişimden biri olarak seçildi ve üçüncülük ödülü kazandı.
  • E-Hub Üsküdar Demoday: Üçüncülük ödülü elde etti.
  • İTÜ Çekirdek: Türkiye’nin en prestijli kuluçka merkezlerinden biri tarafından kabul edildi ve İTÜ Çekirdek BigBang etkinliği için hazırlanıyor.
  • Teknofest Ankara 2023: Eğitim teknolojilerinde yüzlerce başvuru arasından birinci olup “En İyi Girişim” ödülünü kazandı.
  • GVG 24 Sosyal Girişim Şampiyonu: Başakşehir Living Lab ve in4startups’ın düzenlediği Startup Yatırım Zirvesi’nde “Sosyal Girişim” kategorisinde şampiyon oldu.

TAKIM ÜYELERİ

  • Eshagh Shahnavazi: Joysper’in kurucu ortağı ve iş geliştirmesinden sorumlu
  • Abdullah Reşid: Joysper’in kurucu ortağı ve ürün geliştirmesinden sorumlu
  • Benay Tuana Tunca: Saha araştırmalarından sorumlu
  • Sümeyye Aslan: Saha araştırmalarından sorumlu
  • Alperen Sağdıç: Sektör danışmanı ve Türkiye’nin en büyük otizm eğitim vakıflarından biri olan SOBE Eğitim Merkezi’nin eğitim direktörü
  • Dr. Saadettin Aksoy: Üniversitemiz akademisyenlerinden hocamız öğrencilere teknik danışman olarak görev yapıyor ve projeye özel katkılarda bulunuyor.

Bu önemli başarıdan dolayı tüm takım üyelerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

DİĞER Haberler

19 Eylül 2024
Akademisyenlerimiz “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde Yer Aldı! 17 Eylül 2024
Üniversitemiz 2’nci Kamu Spor Oyunları’nda! 16 Eylül 2024
2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi 10 Eylül 2024
Dîvânu Lugâti’t-Türk Atölyesi: Türkçenin Derin Köklerine Yolculuk 10 Eylül 2024
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Lisansüstü Kayıt ve Başvuru Süreci 15 Eylül’e Kadar Devam Ediyor 29 Ağustos 2024
Yapay Zekanın Hukuk Alanına Etkileri Eğitim Programı Tamamlandı 29 Ağustos 2024
Düzce Belediye Başkanı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Dr. Faruk Özlü, Rektörümüz Prof. Dr. Necip Şimşek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 27 Ağustos 2024
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç’ten Rektörümüze ‘Hayırlı Olsun’ Ziyareti 23 Ağustos 2024
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı’ndan Rektörümüze Nezaket Ziyareti 23 Ağustos 2024
İstanbul Ticaret Odası’ndan Rektörümüze Nezaket Ziyareti