İstanbul Ticaret Üniversitesi Müspet Kulübü’nün düzenlediği “Din Devleti, Hukuk Devleti, Laik Devlet” başlıklı konferans Prof. Dr. Tahsin Görgün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.
Prof. Görgün, konferansına “Devlet nedir?” sorusunun asırlardır insanların üzerinde düşündüğü ve tartıştığı bir problem olduğunu belirterek başladı ve Tarih boyunca devletin var olduğunu dile getirdi.
Devletin var olmadığı durumların sadece varsayımdan ibaret olduğunu vurgulayan Görgün, bu devletlerin hiçbirinin birbirleriyle aynı olmadığını vurguladı.
“Hangi devlet?” sorusunun cevabının aranması gerektiğini de belirten Görgün, 3 önemli devlet formunu modern devlet, laik devlet ve din devleti şeklinde sıraladı ve modern devletin, milli iradeyi en üst mercii olarak gördüğünü dile getirdi.
Konferans, Müspet Kulübü Başkanı Ahmet Melikşah İnce ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Fatma Barbarosoğlu’nun Tahsin Görgün’e hediyelerini takdim etmesiyle sona erdi.
.jpg)
.jpg)
.jpg)