TR EN

Haberler

Tasarımcı Sorun Çözen İnsandır

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Atölyesi tarafından düzenlenen workshoplar devam ediyor. Etkinliklerde alanında öne çıkan uzmanlar sektörel bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşıyor. 5 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen “Tasarımın aşamaları” workshop programına Scope Studio Başkanı Görsel Tasarımcı Ekrem Erdin konuşmacı olarak katıldı. 


Ekrem Erdin, kişisel kariyer yolculuğundan örneklerle tasarım sürecinin aşamalarını, brief analizinin nasıl yapıldığını, görsel iletişim tasarımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrencilerimizle paylaştı. Tasarımcıyı sorun çözen insan olarak tanımlayan Erdin, tasarımcının bir sorunu parçalara ayırarak onu ele alması gerektiğini ve kendi sorununu çözemeyen insanın tasarımcı olamayacağını belirterek tasarım sürecinin bir sorun çözme süreci olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bir afişte mesaj aktarım süresi 3-6 saniyedir. İnsanlar gün boyu pek çok mesaj bombardımanına maruz kalıyor. İletişimi tasarlarken bir kavramı oluşturduktan sonra fazla bir çizgi varsa onu atmaya çalışmalıyız. Mesajı mümkün olduğu kadar sadeleştirerek sunmalısınız.” 


“Kişisel Projeleriniz Olsun”


Tasarıma ilk önce kendi markamızı inşa ederek başladık ardından kendi markamızı destekleyecek iletişim çalışmaları yaptık diyen Ekrem Erdin öğrencilere kendilerini geliştirmeleri için şu tavsiyelerde bulundu: “Öğrenci arkadaşlarımız bir şeyleri biliyor, düşünüyor ama bunları gerçekleştirmek için iletişim kurmuyorlar, çok şey istiyorsunuz ama kimseden bir şey istemiyorsunuz. Bilgi talep edilerek öğrenilir. İletişimde reddedilmek iletişim sürecinin doğal bir sonucudur. Bir işin iki sonucu vardır: Ya başarılı olursun ya da başarısız. İkisi de doğal sonuçtur. Hatalarınız değerlidir, hata yapmaktan çekinmeyin, onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışın. Şuanda çalışmak için hiçbir şeye ihtiyacınız yok kararlılıktan başka. Hiç kimse sizden daha tecrübeli ve birikimli iken bu tür işlere atılmıyor. Şimdiden 3-4 arkadaş bir araya gelin çalışmaya başlayın. Kendinize kişisel projeler geliştirin. Etrafınızdan deneyim transferi yapın. Bu sektörde işbirliği önemlidir. Sanat ve iletişimle ilgili önemli kitapları mutlaka okumalısınız. Geçmişteki insanların yaptıkları büyük bir hazinedir bu hazineyi keşfetmeniz gerekiyor. Yorulmaktan korkmayın.”

DİĞER Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesinin Paydaşları Arasında Yer Aldığı 6. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Başladı
5 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi, Korkut Ata Film Festivali’nde Yönetmenleri ve Sanatseverleri Buluşturuyor
4 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinin Kapanış Oturumunda “Döngüsel Kampüs” Projesi Tanıtıldı
4 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesinin Katkısıyla Üsküp’te Muhafazakârlığın Psikolojisi Tartışıldı
3 Kasım 2026 Erasmus Days Kapsamında Giden Öğrenci Oryantasyonu Gerçekleştirildi
2 Kasım 2026 Erasmusfest ile Uluslararası Kültürler Bir Araya Geldi
2 Kasım 2026 ‘Kültürel dışa açılma’ projesi, TEDA’da sıra yeni etaba geldi
2 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinde İklim Finansmanı ve Ticaret Ele Alındı
28 Ekim 2026 Avrupa’da Finale Kalan MİYLOW’a Türkiye’den Ödül
27 Ekim 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden 6 Öğrenci Topluluğu MTKB Platformu’na Kabul Edildi
27 Ekim 2026
WhatsApp Memnuniyet Yönetim Sistemi