İstanbul Ticaret Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu ,Küçükyalı ve Sütlüce Yerleşkelerimizde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kızılay Çapa Kan Merkezi aracılığıyla 21-22-23 Mayıs tarihlerinde her iki yerleşkemizde oluşturulan kan bağışı çadırlarında 200 üniteye yakın kan bağışı yapıldı.
Ticaret Fest’24 coşkusu üniversitemizde devam ederken, öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve idari çalışanlarımız topluma karşı sosyal sorumluluklarını da ihmal etmedi. Genç Kızılay Topluluğumuz tarafından Sütlüce ve Küçükyalı yerleşkelerinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Kızılay ile ortaklaşa düzenlenen kan bağışı ile binlerce insana umut olundu.
TEK ÜNİTE KAN 3 KİŞİYE CAN
21-22 Mayıs tarihlerinde Küçükyalı Yerleşkesi’ndeoluşturulan bağış çadırına Küçükyalı Yerleşkesi’nde bulunan Mühendislik Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimiz, kan bağış sedyelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İki günde 73 ünite kan toplanırken 50’ye yakın da kök hücre bağışı alındı. Kızılay Kan Merkezi yetkilileri tek ünite kan ile 3 kişiye umut olunduğunu kaydetti.
GENEL SEKRETERİMİZ DE ÖNCÜ OLDU
23 Mayıs’ta Sütlüce Yerleşkesi’nde oluşturulan kan bağış çadırına sabahın ilk saatlerinden itibaren öğrencilerimiz akın etti. Genel Sekreterimiz Erdal Cesar’ın da aralarında bulunduğu üniversite kadromuz da geleneksel hale gelen kan bağışı kampanyasının bağışçıları arasında yerini aldı. Beyoğlu Kızılay Şube Müdürü Zafer Tahmaz da üniversitemizdeki Kızılay çadırını ziyaret ederek öğrencilerimizi tebrik etti.
TEK GÜNDE 90 ÜNİTE KAN, 63 KÖK HÜCRE BAĞIŞI
Yüzlerce öğrenci, akademisyen ve personel, bu anlamlı etkinlikte yer alarak, kendi içlerindeki iyiliği paylaştı. Her bir damla kan, belki de bir hayatın dönüm noktası oldu. Kızılay’a bağışlanan kanlar, birçok insanın hayatına dokunarak, umutların gerçek olabileceğini gösterdi. Kızılay kan toplama ve depolama aracı, Sütlüce’deki yerleşkemizden günün sonunda 90 ünite kan ve 63 ünite kök hücre bağışı ile ayrıldı.
TİCARET FEST, DUYARLILIĞIN DA MARKASI
Ticaret Fest’24, eğlencenin yanı sıra, toplumun ihtiyaçlarına duyarlı gençlerin de simgesi haline geliyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde 20-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle eğlenmenin yanı sıra, toplumun sorunlarına , dünyada yaşanan acılara duyarlılık sergilenirken, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örnekleri de veriliyor.

