TR EN

Haberler

Üniversitemizden Koruyucu Ailelik Alanında Anlamlı İş Birliği

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Koruyucu Aile ve Çocuk Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında; koruyucu ailelik sistemine yönelik akademik çalışmalar, eğitim programları ve sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirilecek. İş birliğiyle çocukların gelişimine katkı sağlayacak bilimsel çalışmaların desteklenmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması hedefleniyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Koruyucu Aile ve Çocuk Derneği arasında koruyucu ailelik sistemi, çocukların sosyal gelişimi ve toplumsal farkındalık çalışmalarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Sâdâbâd Kampüsü Sütlüce’de gerçekleştirilen imza töreninde iş birliği protokolü, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hanifi Parlar ile Koruyucu Aile ve Çocuk Derneği Başkanı Demet Tezcan tarafından imzalandı. Protokol kapsamında; akademik çalışmalar yürütülmesi, ortak eğitim ve etkinliklerin düzenlenmesi, çalıştay ve kongrelerin gerçekleştirilmesi ile öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projelerine katılımının desteklenmesi hedefleniyor.

PROF. DR. PARLAR: “TOPLUMU GÜÇLENDİREN ÇOK KIYMETLİ BİR ÇALIŞMA”

Prof. Dr. Hanifi Parlar, törende yaptığı konuşmada koruyucu ailelik sisteminin toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını ifade etti. Üniversite olarak aileyi ve çocukları güçlendirmeye yönelik çalışmaları önemsediklerini belirten Prof. Dr. Parlar, Koruyucu Aile ve Çocuk Derneği’nin yürüttüğü faaliyetlerin hem manevi hem de toplumsal açıdan değer taşıdığını söyledi.

Prof. Dr. Hanifi Parlar, aile danışmanlığı ve eğitim alanındaki akademik çalışmalar kapsamında bu iş birliğini önemsediklerini belirterek “Kimsesiz ve mağdur çocukların hayata hazırlanması, umutlarının güçlendirilmesi ve aile yapısının desteklenmesi toplum açısından son derece kıymetli. Üniversite olarak toplumsal katkı ve sosyal sorumluluk anlayışımız doğrultusunda bu çalışmalara bilimsel destek sunmak istiyoruz” dedi.

Protokol kapsamında seminerler, paneller, çalıştaylar ve akademik etkinlikler düzenlemeyi hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Parlar, üniversitenin bilimsel birikimiyle derneğin sahadaki çalışmalarını bir araya getireceklerini vurguladı.

TEZCAN: “KORUYUCU AİLELİK ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

Demet Tezcan ise konuşmasında koruyucu ailelik sisteminin çocukların yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Koruyucu aileliğin çocukların aile ortamını büyümesi açısından büyük bir fırsat sunduğunu ifade eden Tezcan, çocukların sevgi, saygı ve güven ortamında büyümesinin önemine dikkat çekti.

Koruyucu ailelik modelleri hakkında bilgi veren Demet Tezcan, geçici, süreli, akraba ve ihtisaslaşmış koruyucu ailelik olmak üzere dört farklı model bulunduğunu söyledi. Özellikle kriz anlarında çocukların kurum ortamına girmeden aile yanında desteklenmesinin önem taşıdığını belirten Demet Tezcan, geçici koruyucu aile modelinin deprem sürecinin ardından daha da önem kazandığını ifade etti.

Demet Tezcan, koruyucu aile olabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması, belirli yaş aralığında bulunulması ve gerekli sosyal koşulların sağlanmasının yeterli olduğunu aktararak, toplumun bu konuda daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

AKADEMİK ÇALIŞMALAR VE SOSYAL PROJELER YÜRÜTÜLECEK

İş birliği protokolü kapsamında üniversitemiz ile dernek arasında ortak akademik yayınlar, araştırmalar, eğitim programları ve sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Ayrıca çocukların gelişimine katkı sağlayacak bilimsel çalışmaların desteklenmesi ve koruyucu ailelik konusunda toplumsal farkındalığın artırılması hedefleniyor.

 

DİĞER Haberler

İstanbul Ticaret Kongresi’nin Sonuç Bildirgesi Açıklandı
5 Ekim 2026 İstanbul Ticaret Kongresi’nde Küresel Ticaretin Geleceği Ele Alındı
5 Ekim 2026 Kütahya ve Afyonkarahisar’ın Ulaşım Projeleri Belediye Başkanlarıyla Değerlendirildi
5 Ekim 2026 Engelli Öğrenciler Kahvaltı Programında Bir Araya Geldi
2 Ekim 2026 Akademisyenlerimizin Editörlüğünde Hazırlanan “Faili Meçhul Tasarım” Okuyucuyla Buluştu
1 Ekim 2026 Commercium Mağazası Sâdâbâd Kampüsü Sütlüce’de Açıldı
30 Eylül 2026 Azerbaycan İş Dünyası Temsilcileri İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Buluştu
29 Eylül 2026 Erasmus+ ve Orhun 2026-2027 Güz Dönemi Gelen Öğrenci Oryantasyonu Gerçekleştirildi
25 Eylül 2026 “Zamanın Ustaları” International Movie Awards’tan Üç Ödülle Döndü
25 Eylül 2026 “Zamanın Ustaları” Anatolian Film Awards’ta En İyi Belgesel Film Ödülünü Kazandı
25 Eylül 2026
WhatsApp Memnuniyet Yönetim Sistemi