İstanbul Ticaret Üniversitesi, 25. yıl vizyonu kapsamında akademik ve kültürel üretimi güçlendirecek iki önemli iş birliğini hayata geçirdi. Ahî Çelebi Kampüsü Eminönü’nde düzenlenen törenlerde, üniversitenin çeyrek asırlık birikimini kayıt altına alacak yayın projesi ile Osmanlı mimarlık mirasını kapsamlı biçimde ele alan ansiklopedi çalışmasına ilişkin protokoller imzalandı.
Törenler kapsamında, 25. yıl kitap ve belgesel çalışması için Mustafa Nadir Önay ile sözleşme imzalanırken, İstanbul Fetih Cemiyeti ile “Osmanlı Mimarisi Ansiklopedisi”nin yayımlanmasına yönelik iş birliği protokolü de hayata geçirildi.

25. YILA ÖZEL KİTAP VE BELGESEL PROJESİ
Üniversitenin 25. yılı kapsamında yürütülecek kitap ve belgesel çalışması için ilk imza, Mustafa Nadir Önay ile atıldı. Sözleşme, Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İsrafil Kuralay tarafından imzalandı.
Bu proje ile İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin kuruluşundan günümüze uzanan gelişim süreci, akademik üretimi ve kurumsal hafızasının kapsamlı bir içerikle kayıt altına alınması hedefleniyor. Kitap ve belgesel çalışması, üniversitenin 25 yıllık birikimini gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan önemli bir kültürel çalışma olarak öne çıkıyor.

OSMANLI MİMARİSİ ANSİKLOPEDİSİ İÇİN PROTOKOL
İkinci törende, İstanbul Fetih Cemiyeti ile “Osmanlı Mimarisi Ansiklopedisi”nin yayımlanmasına yönelik protokol imzalandı. Törene İstanbul Fetih Cemiyeti 1. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karpuzcu, 2. Başkan Ali Şir Olgaç ve eserin yazarlarından Y. Mimar Dr. İbrahim Aydın Yüksel katıldı. Protokol, Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İsrafil Kuralay ile Prof. Dr. Mehmet Karpuzcu tarafından imza altına alındı.
Şehirlere göre alfabetik sırayla hazırlanan ve 9 ciltten oluşan “Osmanlı Mimarisi” eseri, alanında önemli bir başvuru kaynağı niteliği taşıyor. Eserin ilk yazarı Yüksek Mimar Ekrem Hakkı Ayverdi, ikinci yazarı ise Dr. İbrahim Aydın Yüksel’dir.
Protokol kapsamında bu kapsamlı çalışmanın yayımlanarak akademi ve araştırma dünyasına kazandırılması hedeflenmektedir.
