Üniversite-özel sektör iş birliği meyvesini verdi, öğrencilerimiz Mikro ERP sertifikalarını aldı
Üniversitemiz, özel sektörle iş birliği içinde hayata geçirdiği bir ders kapsamında, başarılı öğrencilere sertifikalarını takdim etti. Altek Bilgisayar ve Mikro Yazılım’ın desteklediği eğitim programı sonrasında, 32 öğrenci 14 haftalık ‘Bilgisayar Destekli Muhasebe (Mikro ERP)’ kursunu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandılar.
Üniversitemiz, Altek Bilgisayar ve Mikro Yazılım iş birliğiyle düzenlenen eğitimlerin ardından sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi. 32 öğrenci, başarıyla tamamladıkları 14 haftalık bilgisayar destekli muhasebe (Mikro ERP) eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı. Etkinliğe İTO Meclis Başkanı ve Mütevelli Heyet Üyesi Dr. Erhan Erken, İTO Meclis Üyesi, 5 No.’lu Komite Üyesi ve aynı zamanda Altek Bilgisayar’ın Müdürü Ayhan Alkan, 5 No’lu Komite Başkanı Bekir Sami Nalbantoğlu, iş insanı İzzet Atalar, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhamit Avşar, Genel Sekreter Erdal Cesar, Genel Sekreter Yardımcısı Kağan Köklen, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cem Kasapbaşı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
NİTELİKLİ ARA ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ
Törende konuşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cem Kasapbaşı, meslek yüksekokulunun 2022 yılında yeniden aktif hale gelmesinden bu yana nitelikli ara eleman yetiştirme gayesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Doç Dr. Kasapbaşı, “Nitelikli ara eleman ihtiyacı ve bu amaçla meslek yüksekokullarının önemi gerek taraflar gerekse kamuoyu tarafından da sürekli dile getirilen bir husustur. Bu amaçlara erişmek için doğru müfredat doğru bir uygulama ile teorinin dengelendiği eğitim ve güçlü sektör iş birliğinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunun farkındayız. Sayın rektörümüzün önümüze koymuş olduğu “Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi içerisinde yer alma hedefi”ne ulaşmak için de güçlü sektörel iş birlikleri yapılması gerektiğinin kanaatindeyiz” dedi.
SEKTÖREL İŞ BİRLİĞİNİ ARTIRIYORUZ
Altek Bilgisayar Müdürü Ayhan Alkan, Mikro Yazılım ile birlikte hayata geçirdikleri kurumsal kaynak projesi kapsamında 32 öğrenciye ERP eğitimi verdiklerini söyledi. Alkan, “İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile sektörel iş birliğini artırmayı hedefliyoruz. Mezun olan öğrencilerimize hem staj hem de iş imkânı sağlamayı amaçlıyoruz. Günümüzün bilgi teknolojileri 3-4 ayda bir değişiyor. Üniversitemiz ile yaptığımız iş birlikleri ile öğrencilerimizi hem yeni teknoloji ile tanıştırmak hem de yeni iş olanakları sağlamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
ÇAĞIMIZ BİLİŞİM ÇAĞI
Prof. Dr. Abdulhamit Avşar, teorik bilginin pratiğe nasıl aktarılacağını göstermeyi hedeflediklerini vurguladı. Prof. Dr. Avşar, “Biz üniversite olarak kendimize hedef belirledik. Teorik bilginin hayata nasıl uzanacağını göstermekti. Bizim meslek okulumuzun başka üniversitelerde olmayan en önemli özelliği “Biz bilişim teknolojilerine yoğunlaşmış bir meslek yüksekokuluz”. Bu anlamda tekiz. Bildiğiniz üzere Siber Güvenlik Bölümümüz sadece bizim üniversitemizde var. Yeni bölümümüz Bilgisayar Teknolojisi’ne de bu dönem öğrenci alımına başlayacağız. MYO’dan da ilk mezunlarımızı veriyoruz. Bu da çok sevindirici” ifadelerini kullandı.
BU TÜR PROGRAMLARI DERSLERE ENTEGRE EDEREK TÜM BÖLÜMLERİMİZE YAYACAĞIZ
Artık çağımızın bilişim çağı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Avşar, “Sadece mühendislik ve teknik konularda değil tüm konularda bilişimin etkilerinden bahsediyoruz. Hayatı anlamak için teknolojiyi anlama ihtiyacı artık vazgeçilmez bir hale gelmeye başladı. Öğrencilerimizin aldığı sertifikalar mezuniyetinizden sonra hayatınızda çok önemli bir pencere açacağını düşünüyorum. Amacımız dünyanın en yetkin odalarından İstanbul Ticaret Odası’na bağlı bir üniversite olarak hedefimiz bu tür programların derslere entegre edilerek tüm bölümlerimize yaymaktır” dedi.
ÖĞRENCİLER EĞİTİMLERİNİN SONUNDA İŞ BULMA İMKANLARI VAR
İTO Meclis Başkanı ve Mütevelli Heyet Üyesi Dr. Erhan Erken, eğitime büyük önem verdiğini belirterek, “Ben hayatımda çocuk yuvasından üniversiteye kadar çeşitli yerlerin ya kuruluşunda ya da yönetiminde bulundum. Üniversiteler, programların oluşturulduğu insan yetiştirilen bir yer. Buranın en önemli çıktısı da çıkan öğrencilerin iyi yetiştirilmeleri ve iş bulabilmeleridir. Sertifika programı da çok önemli bir şey. Öğrenciler eğitimlerinin sonunda iş bulma imkanları var. Bu çok kıymetli bir şey” dedi.
Öğrencilerin bu sertifika ile iş bularak hayatlarına devam edeceklerini kaydeden Dr. Erken, “Tabii bu program Türkiye’nin eğitim meselesini çözecek bir program değil, küçük bir program ama özel sektörle reel piyasayla eğitimin iç içe gelmesini sağlayan bir yapı olması sebebiyle çok önemli. Bunun örneklerinin gelişmesi lazım” şeklinde konuştu
Eğitimde 4 önemli şeyi açıklayan Dr. Erken, “Bunlar; iyi bir mekandır, iyi bir müfredattır, iyi bir hocadır ve gayreti bir öğrencidir. Bunların 4’ü bir araya geldiği zaman eğitim olur. Bu programın oluşmasında ve öğretim gören öğrencilere teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel programlar yaparız” dedi.