Değerli Yüksek Lisans Tez Öğrencimiz,
Tez sürecine ilişkin sizleri bilgilendirmek isteriz.
Tez normal döneminde ilerleyen bir öğrenci için 2. Senede 2 dönemde yürütülen bir
süreçtir.
Tez Süreci:
OBS sisteminden Tez dersini alan öğrenci ilk olarak, ilgili programın öğretim üyeleriyle görüşerek öğretim üyesinin kotasının uygunluğuna göre bir tez danışmanı hoca belirleyecektir.
Tez danışmanı ile sürecin ilerlemesi önemlidir.
Akademik takvimin takibi tez savunma için başvuru yapılması, tezin teslim süreci gibi işlemler açısından önemlidir.
Tez sürecine ilişkin formların takibi bu linkten yapılabilir. https://ticaret.edu.tr/sosyalbilimler-enstitusu/yuksek-lisans-ogrencileri-icin-formlar/
Tez Yazım Kılavuzu:
Enstitü web sayfasında bulunan bu linkten tez yazım kılavuzuna ulaşabilirsiniz.
Makale Şartı:
Tez sürecinde tezden üretilmiş ve Tez Danışmanı Öğretim Üyesi ile birlikte yazılmış bir makalenin yayınlanması esastır.
Tez savunmasına başvuru yapabilmek için makalenin yayınlanacağı dergiden kabul mektubu alınarak enstitüye teslimi ya da makalenin ilgili dergide basılı çıktısının enstitüye teslimi gerekmektedir.
İntihal Raporu:
Tezin bitiminde tezin intihal oranına ilişkin TURNITIN raporu tez danışmanı tarafından alınır.
Tez Çalışması Orijinallik Raporunun Tez Savunma Sınavı Öncesinde Kullanılması
MADDE 5 – (2) Tezin danışman ve jüri üyeleri tarafından intihal kapsamı dışında değerlendirilmesi için İntihal Tespit Programı tarafından yapılan raporlama işlemi sonrasında alınan raporda belirtilen benzerlik oranı, değerlendirme “alıntılar hariç” yapılıyorsa en fazla %20’yi, “alıntılar dâhil” yapılıyorsa % 30’u geçmemelidir. Benzerlik oranında tüm sorumluluk öğrenci ve danışmanına aittir. Bu oranları sağlayamayan tezler, tez savunmasına alınmaz. Benzerlik oranı hesaplanırken, öğrencinin tezi ile ilgili yapmış olduğu yayınlar kapsam dışında bırakılabilir.