TR EN

Arama Kurtarma Ekibimiz AFAD eğitimini başarıyla tamamladı

İstanbul Ticaret Üniversitesi personeli, olası deprem hazırlıklarına karşı eğitim aldı. AFAD’ın uzman eğitimiyle arama kurtarma becerilerini geliştiren personelimiz, “Her an, her felakete karşı hazırız” mesajı verdi.
6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında İstanbul Ticaret Üniversitemizin öğrencileri ve personeli de depremzedelerin yardımına koştu. Deprem bölgesindeki binlerce depremzedeye üniversitemizde toplanan acil ihtiyaç malzemeleri ulaştırılırken, pek çok personelimiz de Arama Kurtarma ekiplerine yardımcı olmak için bölgeye gitti.
GÖNÜLLÜ OLDULAR
2023 yılı Haziran ayında üniversitemizin de katıldığı deprem seferberliği kapsamında üniversitemiz çalışanlarına yapılan Gönüllü Arama Kurtarma Personeli çağrısı için başvuran 30’un üzerinde personelimiz aradan geçen süre zarfında İlk Yardım gibi teorik eğitimlere tabi tutuldu. 23 Personelimiz ise Afet Koordinasyon Merkezi (AFAD) tarafından geçtiğimiz hafta boyunca devam eden ‘Deprem Arama Kurtarma’ eğitim programına katılarak başarıyla tamamladı.
EĞİTİM SÜRECİ VE İÇERİĞİ
Türkiye genelinde 100 bin arama kurtarma personeli yetiştirme hedefiyle yürütülen bu program, deprem gibi acil durumlarda hayati önem taşıyan arama kurtarma faaliyetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Eğitim kapsamında personelimiz Temel arama kurtarma, Arama kurtarma ekipmanlarının tanıtımı, Ekipman kullanımı ve olası depremzedelere ulaşım teknikleri, Enkaz içerisinde depremzedeye ulaşmak için tahkimat yapımı, tünel kazımı ve sağlamlaştırma teknikleri ve Deprem senaryolarında büyük kütleleri taşıma eğitimlerini aldı.
MÜDAHALE BECERİSİ KAZANDILAR
AFAD tarafından verilen eğitim, acil durum ekiplerinin donanımlı ve yetkin bir şekilde müdahale edebilmeleri için gerekli becerileri kazandırmayı hedefliyor. Profesyonel arama kurtarma operasyonlarının yönetimi ve koordinasyonu için temel oluşturmayı amaçlayan bu program, Florya’daki AFAD merkezinde 5 gün süresince yoğun bir eğitim takvimi ile gerçekleştirildi. Personelimiz, ilerleyen dönemde uzmanlık eğitimlerini de tamamlayarak AFAD’a akredite Arama Kurtarma Personeli olmaya hak kazanacak.