TR EN

Filistinli öğrencilerimiz: “İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne minnettarız”

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan, çoğunluğu Gazzeli olan Filistinli öğrencilerimiz, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhamit Avşar’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhamit Avşar, ziyaret sırasında Türk devletlerinin ve Türk milletinin Kudüs’e, Filistin topraklarına her zaman özel ilgisi olduğunu, ancak bu ilginin hiçbir zaman emperyalist duygular taşımadığını kaydetti. Bugün de Türkiye’nin ve Türk halkının Gazze’de yaşananlara aynı insani duygularla yaklaştığını belirten Prof. Dr. Avşar, şunları söyledi: “Günlük hayat içerisinde tebessüm etmeye devam etsek de yüreğimiz Gazze için kan ağlamaya devam ediyor. Sizlerin de her zaman yanınızdayız. Üniversitemizde bulunduğunuz süre boyunca kendinizi evinizde hissetmenizi istiyorum. Tüm öğrencilerimiz gibi sizlere de kapılarımız sonuna kadar açık” Filistinli öğrenciler de, senato kararı alarak Gazze’de yaşanan insanlık dışı soykırıma tepki gösteren ilk üniversite olan İstanbul Ticaret Üniversitesi yönetimi nezdinde Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti devletine teşekkür ve minnet duygularını dile getirdi. Filistinli öğrenciler adına konuşan Doktora Öğrencisi Raif Baraka, “Uluslararası kurumlar Gazze’ye karşı susarken Türkiye sesini yükseltiyor ve elini uzatıyor. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadesini kullandı. Uluslararası Ofis Direktörümüz Prof. Dr. Yusuf Devran ve üniversiteden yöneticilerimizin de hazır bulunduğu ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.