İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Düşün Taşın Derneği, 78. Kitap Okuma Günleri Etkinliğini Eminönü Kampüsü’nde Gerçekleştirecek

Düşün Taşın Derneği, 2011- 2012 sezon finali olan 78. Kitap Okuma Günleri (KOG) etkinliğini 24 Haziran 12:00-15:00 saatleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü'nde gerçekleştirecek.

İstanbul'da daha önce birçok üniversitede üniversite temsilcileri aracılığı ile gerçekleştiren dernek, Eminönü Kampüsü’nün Konferans Salonu’nda ve kampüsün bahçesinde kitap sevdalılarını kitaplarını okumaya davet ediyor. Etkinlikte okunan kitaplar son bölümde okuyucuların kitapları birbirine anlatması ve bilgi alışverişinin yapılması ile son bulacak.

Etkinlikleri Düşün Taşın Derneği İstanbul Ticaret Üniversitesi Temsilcisi Bahadır Kaya, “Türkiye'ye kitap okutan Düşün Taşın Derneği’nin bu etkinliğine hepiniz davetlisiniz” mesajı verdi.

Düşün Taşın Derneği,

“Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Girişimcilik” üzerine sürdürülebilir projeler üreten bir gençlik oluşumudur.

Türkiye’deki kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini arttırmak amacıyla bugüne kadar “150” farklı etkinlik düzenleyen derneğin faaliyetlerine bugüne kadar

“25.000 kişi” katılmıştır.

13 Haziran 2010 tarihinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Ali Sami Yen Stadyumu’nda Guinness Rekorlar kitabına girmeye aday; Dünyanın  En Yüksek Katılımlı Kitap Okuma Etkinliği ile T.C. Cumhurbaşkanlığı’ndan himaye verilmeye layık görülmüştür.

Sabancı Vakfı’nın gerçekleştirmekte olduğu Fark Yaratanlar projesinden gelen teklif üzerine Türkiye’nin Fark Yaratanları arasına giren Düşün Taşın Derneği;

"Toplu Kitap Okuma Günü" kavramını dünya literatürüne taşımak için gönüllü, genç ve büyük bir kitle ile çalışmalarına devam etmektedir.

41 farklı üniversitede temsilciliği bulunan bu genç oluşum bugüne kadar 33 farklı üniversite sunumlar ve konuşmalar yapmak için davetler almıştır.

İnsanların okudukları sayesinde; kendilerini, etrafındaki gelişmeleri ve dünyayı keşfetmelerine yardımcı olarak bilgisayar kullanımı ve içerik üretimi konusunda

"Fare Toplumundan, Klavye Toplumuna"

ülkemizin taşınmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Sosyal medyada on binlerce insanın takip ettiği Düşün Taşın Derneği;

“Gençlere faydalı, kendilerini geliştirmek isteyenlere fırsat veren, dokunduğu yeri değiştiren, herkesi olduğu gibi kabul eden; bir iyilik hareketinin Türkiye’den dünyaya yayılmasına “öncülük” etmek” vizyonu ileTürkiye’nin En Donanımlı 100 Genci ‘ni  çatısı altında toplamak için faaliyetlerine devam etmektedir.

Düşün Taşın Derneği Hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz:

www.dusuntasin.org.tr

Bilgi ve İletişim:

Düşün Taşın Derneği0212 501 49 87 Cep: 0535 264 94 03 dusuntasin@dusuntasin.org.tr