İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Mesleki Eğitim Çalışmaları Serisi’nin Sonuna Geldik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen 2020-2021 “GNL450 Mesleki Eğitim Çalışmaları” dersi kapsamında seminerlerimizin sonuncusu olan “Akvaryumdaki Okyanus: Tasarım-Teori İlişkisi Üzerine”, Ozan GÜRSOY’un katılımı ile 7 Haziran 2021 Pazartesi günü online platformda gerçekleşti.

Gürsoy, akvaryum / okyanus metaforunun eğitim – lisans sürecine olan etkisi, atölye süreçlerinden, tasarım teorisini anlamak adına okunması gereken eserlerin bazılarından ve kendisine kattıklarına değindi. Tasarım konteksine eleştirel yaklaşımın, normların dışına çıkma arayışının, çocukluktan edindiğimiz dogmatik düşüncelerden arınmanın öneminin vurgulandığı konuşmada tasarımın sonsuz olasılık anlamına gelişi tartışıldı. Araştırmanın ve keşfin
tasarımlarımıza ve iletişimimize katacağı değerler üzerine duruldu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin soru ve katkıları ile gerçekleştirilen on birinci “Mesleki Eğitim Çalışmaları” serisine olan atkılarından dolayı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Mimarlık Bölümü olarak Ozan GÜRSOY’a çok teşekkür ederiz.