İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Mesleki Eğitim Çalışmaları Serisinin YedincisiTamamlandı!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen “Mesleki Eğitim Çalışmaları” dersi kapsamında gerçekleşmiş olan seminerler serisinin yedincisi “Yapılarda Uyarlanabilirlik ve Değişebilirlik”, Dr. Savaş Ekinci’nin katılımıyla 3 Mayıs 2021 tarihinde online platformda gerçekleşti.

Dr. Savaş Ekinci, değişim, dönüşüm, uyabilirlik, uyarlanabilirlik ve esneklik kavramları üzerinden birbirleri arasındaki farkları ve birliklikte kullanımları üzerine önemli noktalara değindi. Yapılarda uyarlanabilirlik ve değişebilirliğin, yapı elemanlarına müdahale açısından, süreklilik açısından, kullanım ve değişim senaryosu açısından ve gerçekleşme evresi açısından ele alınabileceğinin altını çizerek, örnek uygulamalardan bahsetti. Mevcut yapı stokunun yeniden kullanılmasının nasıl olması gerektiği konusunda; farklı işlevle ya da aynı işlevle değişiminde amacın tanımlanması; değişimin sıklığı, değişimin ömrü, değişimin sırası ve safhaları ile zamana ilişkin amacın tanımlanması; kent düzeyi, doku düzeyi, destek düzeyi, destek-dolgu düzeyi, dolgu düzeyi  gibi hiyerarşik düzeylere ayırım konularının irdelenmesi gerektiğini açıkladı.

Dr. Savaş Ekinci’ye “Mesleki Eğitim Çalışmaları” serisinin yedincisine olan katkılarından dolayı Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü olarak çok teşekkür ederiz.